Jornada d’estudis au Palais de Luxemborg

Les langues régionales - Situation et perspectives

Lo Congrès permanent de la lenga occitana que coorganizè dab Kevre Breizh, lo 8 d’abriu de 2019, ua jornada d’estudis tà çò de las lengas regionaus au Palais de Luxemborg a París, a destinacion deus parlamentaris (deputats e senators).

Organizada dens l’encastre de l’annada internacionau de las lengas autoctònas, que s’entitolava : « las lengas regionaus, situacion e perspectivas ». La matiada qu’estó consacrada a l’estudi de la situacion de las lengas regionaus de França e lo vrèspe a escambis a l’entorn de tematicas mei especificas.

Aquesta jornada que permetó de sensibilizar los elejuts deu Senat e de l’Assemblada nacionau tà çò de l’evolucion de l’encastre juridic de las lengas regionaus, e mei precisament deu lor ensenhament, a l’auna de l’aviada d’ua refòrma deu bachelierat.

⤷ Véder l’aficha/programa