Set de Lenga

Vola, vola-maria, doman que harà bèth dia

Set de lenga qu’estó en 2012 lo frut d’ua collaboracion enter le Bel ordinaire, lo CAP’ÒC e lo pòle Lenga & societat.

Patrice Chaminade, un artista tipografe, que hasó tribalhar un public escolar plan variat deus purmèr e segond grads (Calandreta, classa bilingua, SEGPA, liceans dab opcion istòria de l’art, etc.) entà illustrar un cinquantenat de reproèrs bearnés.

En mei de la partida creacion, los 12 visuaus retienuts qu’estón publicats a 50 000 exemplars e difusats dens un cinquantenat de restaurants de l’aglomeracion paulina pendent ua setmana, entà servir de sets de taula.

Aquesta accion qu’estó tanben ua experiéncia qui permetó ua esbaucha de « tipografia bearnesa » en s’inspirant deus lintèus d’ostau gravats en Vath d’Aussau.

Los sets :


⤷ Teledescargar en PDF